backgroundsarphatistraat

FlexBV seminar 14 maart 2013

Bent u zelf wel zo Flex als uw BV zou kunnen zijn? En is de “TAX” ook flex? Is uw BV überhaupt al flex? Of komt u er niet meer uit?

Bezoek dan ons “one stop Flex BV seminar” donderdag 14 maart as. Dit seminar is zoals u gewend bent van ons; “Anders dan Anders'.

Tijdstip
16.00 uur – 18.00 uur. Deelname is gratis. Na afloop bent u ook van harte welkom voor onze inmiddels beruchte netwerkborrel met Zuid Afrikaanse maaltijdvullende hapjes via  Tjing Tjing.

De volgende drie MKB toppers vertellen binnen twee uur tijd wie, wat, wanneer en hoe, zodat u na afloop vanuit diverse invalshoeken op alle relevante vakgebieden bijgeschoold bent.

Jeroen KuinJeroen Kuin
Notaris
Kuin van Overbeek NotariaatJeroen Kuin studeerde notarieel recht in Amsterdam en is sinds 1997 actief in het notariaat, en sinds begin 2007 als notaris. In dat jaar starte hij samen met zijn compagnon Jeroen van Overbeek het notariskantoor 'Kuin Van Overbeek notariaat' op. Tijdens zijn carrière bouwde Jeroen een veelzijdige praktijk op, met name gericht op het rechtspersonen- en vennootschapsrecht, het ondernemingsrecht gerelateerde vastgoedrecht en de Amsterdamse particuliere vastgoedpraktijk. In deze praktijk heeft hij menige start-up juridisch begeleid en heeft hij vele fusies en overnames mede tot stand gebracht. De werkwijze van Jeroen Kuin kenmerkt zich door het hanteren van korte communicatielijnen met de opdrachtgever en het inzetten van uiterst ervaren advocaten, accountants en fiscalisten.

Wytze OkxWytze Okx
Tax Lawyer/legal advisor
Okx van Leeuwen


Wytze Okx, afgestudeerd in Nijmegen en Tilburg, fiscalist, maar lange tijd ook advocaat, nu Okx van Leeuwen in Amsterdam, fiscale advisering op diverse vlakken, een van de specialisaties expats, daarnaast Okx Jansen te Enschede.

Bernard HaackerBernard Haacker
Advocaat
Haacker Advocatuur


Bernhard Haacker is ruim 15 jaar advocaat en gespecialiseerd op de gebieden ondernemingsrecht en vastgoed. Na zijn studie civiel- en bedrijfsrecht in Leiden, heeft Bernhard een jaar in Berkeley, Californië, gestudeerd, waar hij de master of laws-degree heeft  behaald.  
Bernhard heeft de eerste acht jaar van zijn loopbaan gewerkt bij grote advocatenkantoren, waaronder NautaDutilh in Rotterdam en New York, op de gebieden ondernemingsrecht en vastgoed.
In 2005 is Bernhard voor zichzelf begonnen en sinds vorig jaar is hij werkzaam onder zijn eigen naam Haacker Advocatuur in Amstelveen.
Bernhard adviseert en procedeert voor ondernemers uit binnen- en buitenland en daarnaast ook voor non-profitinstellingen en af en toe particulieren.

Een greep uit wat er allemaal aan de orde komt:

  • De gevolgen die de invoering van de Wet vereenvoudiging en flexibilisering van het B.V.-recht (m.i.v. 1 oktober 2012) heeft op de inrichting van de statuten van nieuwe maar ook van bestaande B.V.'s.
  • De mogelijkheden die n.a.v. deze wet zijn gekomen om de statuten van de vennootschap maximaal flexibel in te richten (waaronder de mogelijkheid van het eenvoudig terugbrengen van het geplaatste kapitaal van Euro 18.000 naar Euro 1 of Euro 0,01).
  • De mogelijkheden om de statuten van de B.V. onder de nieuwe wet te bezwaren met allerlei contractuele verplichtingen tussen aandeelhouders en de vennootschap, met uitdrukkelijk de vraag of dit in alle gevallen wel of niet wenselijk is. Vaak niet.
  • Als keerzijde van het verdwijnen van de regels van kapitaalbescherming in de wet, is het leerstuk van de bestuurdersaansprakelijkheid flink toegenomen (vooral bij het doen van uitkeringen o.b.v. artikel 2:216 BW).
  • Fiscale effecten van aandelen zonder winst of stemrecht.

Voel u vrij van tevoren vraagstukken in te dienen, welke u graag behandeld ziet worden. De deelnemers kunnen desgewenst een bewijs van deelname mee krijgen ten aanzien van hun Permanente Educatie.

Locatie
Probaat Accountants & Adviseurs 
Sarphatistraat 660
1018 AV Amsterdam

Aanmelden
Aanmelden kan via contact@probaat.nl (Vol is Vol, bij 60 aanmeldingen stopppen we).

Bij verhindering na aanmelding graag afmelden voor 10.00 op de betreffende dag van de lezing. Bij te laat afmelden of niet komen opdagen hanteren wij een boetebeleid. U dient dan € 25 te betalen aan SOS Kinderdorpen.

Parkeren en route
Lees hier meer over de parkeergelegenheid en de route.
Voor meer informatie over de p+r regeling in Amsterdam klikt u hier.

Met oog voor mens, millieu en maatschappij