backgroundsarphatistraat

Robert Bosch wint 1e debat kampioenschap DND 11 dec 2013','

→ Bekijk hier het artikel zoals het in het magazine is verschenen.


Robert Bosch wint eerste debat challenge

Amsterdams debattoernooi heeft verdiende winnaar

Robert Bosch uit Drunen is op maandag 11 november de winnaar geworden van de allereerste Debat Challenge van Dé Nederlandse Debatclub in Amsterdam. De vereniging is afgelopen zomer opgericht en is al vanaf dag één van het bestaan een succes. Tijdens de Debat Challenge moesten de deelnemers twee debatten voeren tegen twee verschillende tegenstanders. ROBERT BOSCH behaalde het hoogste gemiddelde cijfer.

Het rapportcijfer dat hij van de andere deelnemers ontving was gemiddeld een 7,34.

Robert Bosch blonk vooral uit in de snelle retoriek op de soms verrassende tegenargumenten van zijn debatopponenten. De winnaar was overigens één van de weinigen die géén aantekeningen maakte tijdens de debatcompetitie. Zijn luistervaardigheden zijn dus uitstekend op orde. Zijn creativiteit om een debat een slimme wending te geven, werd alom gewaardeerd.

Tweede werd Petra Meijssen uit Haarlem (7,23). De beste Amsterdamse was Charlotte de Vries Lentsch. Zij scoorde een gemiddelde van 7,22. Vierde en vijfde werden Angelina Hammond (7,11) en Paul van Galen (7,05).

“Bij Dé Nederlandse Debatclub hopen we op een laagdrempelige wijze de debatsport toegankelijk te maken voor iedereen die een beetje ambitie heeft,” zeggen Jerry Helmers en Dennis Bemelmans, de twee oprichters van de club. “Door veel te debatteren, train je je spreek- en luistervaardigheden. Je bent nooit meer sprakeloos; je bent altijd in staat om op het juiste moment de juiste argumenten te formuleren.”

Meer info is te vinden op www.denederlandsedebatclub.nl

Bron: www.ondernemersbelang.nl

Met oog voor mens, millieu en maatschappij