zeeland

28 mei 2010 PersoneelsUitje in Retranchement!

Onze PV had een leuk programma in elkaar gezet:

Vrijdagmorgen 28 mei jl. zijn we vertrokken met Leo's bus en één auto. Na een lunch bij de pannekoeken-boerderij onderweg zijn we naar het Voetbalmuseum gegaan in Middelburg. Na het bezoek aan wat eigenlijk een verkapt Ajax - museum is (want daar begint het uiteindelijk allemaal) zijn we we met de veerpont van Vlissingen naar Breskens gevaren. Na een mooie tocht langs de Zeeuws Vlaamse kust (via onder andere de Groe en retranchementepier) hebben we in Retranchement onze spullen uitgepakt. Onze bungalow stond precies op de grens met België. Vervolgens zijn we te voet naar strandpaviljoen de Zeemeeuw gegaan en daar lekker gegeten bij de ondergaande zon. Na een lange strandwandeling hebben we nog gebowld bij de Scheldebar in Cadzand-Bad. Met afsluitend een nachtwandeling door de polder naar huis. Na een Zeeuws ontbijt hebben we met onze gids Piet Jansen het natuurreservaat Het Zwin verkend en tevens ook het vogeltjespark in Knokke Heist bezocht.
's avonds Brugge gezien door middel van een restauranttocht met gids Danny met een bezoek aan Ambiorix op de Eiermarkt als afronding. Zondagmorgen de wallentocht gewandeld rond de vestingstad Retranchement, een oud fort van prins Maurits nog. Langs Oostburg zijn we naar huis gereden waar pa en ma Herrebout voor heerlijke vers gebakken wafels en suikerwafeltjes hadden gezorgd.

Een selectie van de foto's die dit weekend zijn gemaakt:

Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement Personeelsuitje in Retranchement

En zie voor meer informatie over de afzondelijke activiteiten de volgende links:

Over het voetbalmuseum :

Website voetbalexperience
De opening van het voetbalmuseum

Over Natuurreservaat het Zwin :

Algemene info over Het Zwin
Het Zeeuwse landschap

Met oog voor mens, millieu en maatschappij