backgroundsarphatistraat

Niels onze Personal Coach

Vanaf voorjaar 2010 hebben wij een personal trainer in de persoon van Niels Cleton h/o Natural Personal Training, die ons begeleidt op diverse gebieden zoals houding, sport en voeding!

Als u hierover meer wilt weten; hieronder hebben wij de tekst geplaatst waarmee Niels zijn bedrijfsactiviteiten omschrijft:

'Natural Personal Training is een nieuw concept in Nederland dat terug gaat naar de oorsprong van beweging en voeding '

Door technologische vooruitgang heeft de mens zijn natuurlijk evenwicht verloren. Consequenties als overgewicht, stress, houdingsproblematiek en chronische ziektebeelden die direct verbonden zijn met een passieve leefstijl bedreigen de gezondheid.
De verklaring voor dit probleem komt uit de evolutieleer. Er is een evenwichtsbreuk tussen onze biologische, genetische structuur en onze huidige moderne leefomgeving. De mens heeft zijn omgeving aangepast aan zijn behoeften, een ongezonde leefstijl is het gevolg. Om onze gezondheid te herstellen/optimaliseren moeten we leren van deze wetenschap en ons leefpatroon aanpassen aan onze genetische, biologische behoeften. Beweging en voeding zijn 2 primaire behoeften voor de menselijke anatomie om lichaam en geest te beïnvloeden en dagelijkse activiteiten te onderhouden, herstellen en optimaliseren. Natural PT biedt u persoonlijke voeding en bewegingsbegeleiding die terug gaat naar de oorsprong van de mens toegepast op uw huidige moderne leefomgeving.

'Het inspirerende principe is het herontdekken van de schoonheid van bewegen met vrije en natuurlijke bewegingen ter bevordering van lichaam en geest'

Veel oorzaken van gezondheidsklachten ontstaan door ongezonde leefgewoonten en een onevenwichtige leefstijl. Interventies op het gebied van beweging en voeding zijn noodzaak om inzicht te krijgen in alle onevenwichtige processen en compensaties van het lichaam. Personal Training is een optimaal middel om functionele en duurzame trainingseffecten mogelijk te maken in een professionele omgeving. Uw Personal Trainer begeleidt u in het verwerkelijken van uw hulpvraag en inspireert u in het bereiken van een juiste balans in uw leefstijl. Het doel van Natural PT is om het lichaam zo functioneel en duurzaam mogelijk te belasten zonder dat het natuurlijke evenwicht van het lichaam vervalt.

Om het lichaam veilig en efficiënt te belasten word er in de eerste trainingssessies aandacht besteed aan het verkrijgen van inzichten op uw huidige leefomgeving en de invloed van beweging en voeding op uw leefstijl. Klachten worden o.a. beoordeeld op oorsprong, verloop, functie en intensiteit aan de hand van verschillende analyses. Een bewegingsanalyse van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit is een vereiste. Deze beginselen van bewegen zijn universeel en belangrijk voor iedereen, van incidentiele sporters tot topsporters. Naast een bewegingsanalyse vindt er een houdingsanalyse plaats. Deze analyse verklaart o.a. de samenwerking tussen sensoriek/motoriek van het lichaam en de reactiviteit (vermogen tot reageren en verwerken van trainingsprikkels) van verschillende weefsels. Na deze analyses wordt er in de volgende 4 a 8 trainingssessies aandacht besteed aan een sterk fundament van de anatomie 'ongeacht hulpvraag '.

Het trainen van spieren en gewrichten die de houding beïnvloeden is het uitgangspunt. Dit wordt vertaald in trainingssituaties door 'vrije natuurlijke oefeningen met het eigen lichaamsgewicht en lichaamsaansturing '. Deze oefeningen staan dicht bij uw dagelijks functioneren en bevordert het natuurlijke vormingsproces van het lichaam. Na 4 a 8 trainingssessies is het lichaam instaat selectief te bewegen en is uw uitgangshouding in balans, nu word er in 16 a 20 trainingssessies aandacht besteed aan uw specifieke hulpvraag.Een Personal Trainingstraject duurt minimaal 3 maanden met 2 x per week trainen. Dit ter bevordering van het vormingsproces en duurzaamheid van trainingsprikkels. U kunt verschillende Personal Trainingsprogramma 's kiezen die het beste bij u en uw hulpvraag past. Door de unieke benadering tussen 'Best Evidence Based ' en 'Best Practice Based ' weet u dat toegepaste methoden van Natural PT altijd worden ondersteund door het beste uit wetenschap en uit ervaringen.

Bent u geinterreseerd of heeft u vragen, bel dan onderstaand telefoonnummer voor een afspraak,


Niels Cleton h/o Natural Personal Training
Singel 160 - Sous
1015 AH Amsterdam


T: 0643825510
E: info@naturalpersonaltraining.nl, o.c
W: www.naturalpersonaltraining.nl, o.c


Onze nieuwe 'sport' ruimte:

Trainingsruimte Probaat Trainingsruimte Probaat

Trainingsruimte Probaat

Met oog voor mens, millieu en maatschappij