backgroundsarphatistraat

Netwerken én ook sociale doelstellingen van de Prael ondersteunen?

Bij brouwerij de Prael aan de Amsterdamse wallen worden bijzondere biersoorten gemaakt door bijzondere mensen. Zie hieronder een infofilmpje van Start Foundation: 

De Prael

EEN TRADITIE LEEFT VOORT
Brouwerij De Prael is sinds 2008 gevestigd in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de oude Bierkaai van Amsterdam waar al rond 1300 schepen bier aanvoerden vanuit Hamburg. Het adres is Oudezijds Voorburgwal 30 (tussen de Oude Kerk en de Zeedijk).

HIER WORDT AMBACHTELIJK GEBROUWEN
Bier zo puur als de liederen van de bekendste Amsterdamse volkszangers. Onze bieren dragen hun voornamen. Het brouwproces is hetzelfde als eeuwen terug. Het selecteren en malen van biologische granen en mouten doen wij zelf. In het proces wordt niet gefilterd en gepasteuriseerd. Alle bieren (zonder smaak- en geurstoffen) worden op klassieke wijze gelagerd en afgevuld met nagisting.

ONZE SOCIALE DOELSTELLING
Het vele handwerk is zeer geschikt voor onze medewerkers met een psychiatrische achtergrond. Zij komen moeilijk in aanmerking voor een reguliere arbeidsplaats. Onze stichting biedt meer dan 100 medewerkers regelmaat en eerlijk werk zoals malen, brouwen, afvullen, lageren, etiketteren en inpakken. Ons bier krijgt de tijd en dat komt de smaak van het bier ten goede. Samen maken we bier waar we trots op kunnen zijn. Bier vanuit het hart gebrouwen.

www.deprael.nl

Met oog voor mens, millieu en maatschappij